Image Map

16 jan. 2012

Barnarbete

Nu ikväll hände något helt galet, Tomas och jag skrattade nästan så tårarna kom:)


Efter att vi ätit middag var William sugen på att gå ut i bion och spela lite TV-spel vilket jag just för stunden inte var lika sugen på. Hade disk och mat och ta hand först så jag sa till William att han kunde gå ut i tvättstugan (tvättstugan ligger på vägen ut till bion) och stänga av torktummlaren istället. Som lite avledningsmanöver så där...
Till min förvåning verkade han köpa mitt förslag, släppte mitt finger och gick ut i tvättstugan. Jag återvände till köket för att plocka med mitt och prata med Tomas som satt vid köksbordet. Pratade lite om hur dagen hade varit och hur stor William börjar bli nu när han börjat förskolan.


Någon minut senare utbrister Tomas -Vad är det du kommer med där William? Han såg spegelbilden av honom i fönstret när han kommer bärandes med något ut från tvättstugan. Sen börjar han skratta och frågade om jag tyckte han hade blivit stor.
Gick för att se själv vad det var som var så roligt... Synen som skådar mitt öga var inte riktigt vad jag hade räknat med ett par minuter tidigare när jag bett William stänga av torktummlaren!


För här kommer William med tvättkorgen full med ren och torr tvätt:) 
Han har alltså gått ut i tvättstugan, öppnat luckan, dragit fram tvättkorgen och plockat ut all den rena tvätten och lagt i korgen. Sen tagit korgen och burit ut den i köket, allt med ett stort leende på läpparna. Han var dock inte nöjd med sin bedrift förrän Tomas följde med honom in i vårt sovrum och vek ihop tvätten så William kunde stoppa ner det i byrålådorna och in i garderoberna. 

Detta underbara barn förgyllde vår kväll, vad vi skrattade åt/med honom:)
Både på gott och ont att jag haft med honom i alla hushållssysslor sen han var riktigt liten. För det är väl kanske inte ett helt vanligt beteende för en 1½ åring, det inser jag också;)


Räknas det fortfarande som barnarbete när barnet i fråga helt frivilligt utför sysslan? Är era andras barn också så här hjälpsamma?


/Lela

4 kommentarer:

 1. Det är väl bra att han lär sig tidigt hur man ska göra när man har eget hushåll. ;)
  Duktig kille som förtjänar beröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ja det är sant:)
   oja, han fick massa beröm och glada tillrop, han verkade nöjd med sin prestation;)

   Radera
 2. Jag har en som gärna hjälper (och stjälper) också van att vara med sen pluttis. Nu är hon fem och har börjat skilja på roliga och tråkiga saker att göra. Pappa, traktor, 4-hjuling och skidor lockar mycket mer än hjälpa till inne.
  (Har även bloggen http://crosscreekrapids.bloggagratis.se)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väl så att de växer upp så småningom och kan skilja på tråkigt och kul, attans;) 4-hjuling får jag nog hålla med om att det låter roligare än diska även för min del.

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)