Image Map

12 jan. 2012

Fågel i bur

Hörde ett märkligt ljud någonstans ifrån när William och jag kom hem från förskolan idag. Ett typ av pickande och skrapande som jag inte alls kände igen. Tog en stund att lokalisera det, till kamin (!) av alla ställen. Min första tanke var; -Nej inte igen!!
Men jodå, det hade hänt igen... För andra gången sedan vi flyttade hit hade vi en fågel i kaminen, första gången kan ni läsa om HÄR.


Denna gången hade jag inte snälla Lovisa till hjälp så William och jag fick lösa problemet själva. 
Misslyckades självklart att fånga den lillefjäderbollen inne i kaminen så i en halvtimme hade vi en lös fågel inne i huset. 
William tyckte detta var hysteriskt kul, hoppade och skrattade åt den tokiga (läs vettskrämda) fågeln som flög omkring. Som att det inte var nog med att fastna i kaminen så lyckades den trilla ner bakom frysen och fastna under den. Den tog sig ut själv innan jag hade lyckats få bort gallret. 
Efter lite schasande med en kökshandduk hittade den till slut genom ytterdörren och vi kunde allihop pusta ut.

Så har alltså vi spenderat vår förmiddag, hur har er sett ut?;)

/Lela

4 kommentarer:

 1. Å så söt! Jag hade reagerat precis som William :)
  När jag fortfarande bodde hemma hade vi en skata i köksfläkten en gång. Den hade halkat ner uppifrån och vi var tvugna att montera isär hela fläkten för att få ut den nertill... sen flög den panikslaget runt i huset och bajsade lite var stans som tack för hjälpen innan den hittade ut genom en dörr :p

  SvaraRadera
 2. Tyckte oxå det var lite festligt tills den bestämde sig för att landa på mitt huvud, då förvandlades jag till en hysteriskt skrikande mamma. Vilket William tyckte var ännu roligare;)Kan inte påstå att jag är rädd för fåglar men här var den lite väl närgången för min smal.
  Ja söt var den och för första gången har jag sett en gråsparv som faktiskt var grå;) Denna var snäll och tacksam, lämnade inga spår efter sig förutom i kaminen. De har jag nu eldat upp;)

  Lät som er upplevelse var lite mer omständig än min, montera ner murstocken hade inneburit lite väl mycket jobb;)

  SvaraRadera
 3. Jag är alltså inte ensam om att jaga fåglar inne ;) Vi brukar få peta ut svalungar från en tom rökkanal i skorstenen. Som tur är har vi en lucka i botten på den kanalen...

  SvaraRadera
 4. Fy för den lede så hemskt, jag hade tagit barnen med mig och lämnat hemmet skrikandes, jag är livrädd för fåglar... inomhus iaf min son tycker att jag är fjompig men de är oberäkneliga små rackare som inte har inomhus att göra.
  Note to self, när vi väl installerar vår kamin skall vår skorsten fågelsäkras!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)