Image Map

25 nov. 2012

NailArt Sunday - Tema fåglar

Söndag återigen. Dags för NailArt Sunday, återigen. Bitter? Ja lite. Hade något riktigt bra på gång men det föll som ett korthus i samma stund som jag la på ett lager Seche. Luften gick ur mig lite och det kändes helt plötsligt inte lika kul längre. 

Med temat fåglar var valet självklart. Hoo-hoo:ar skulle det bli, ugglor alltså. Sonen älskar ugglor. Ugglor på täcket, uggla som gosedjur, Från A till Ö och den läskiga ugglan Helge. Förut hette de enbart hoo-hoo, nu heter de ullor. Inte lätt det där med språket alla gånger. 
Två och halv timme spenderade jag med att måla av ugglorna från hans täcke. Var nöjd med resultatet och skulle bara lägga på ett lager topplack som försegling. Då händer något, bottenfärgen som torkat i två och en halv timme tränger igenom akrylen och färgar allting med en svag nyans blått. Suck.





Alla färgerna var alltså klarare och tydligare precis innan jag tog korten, självklart valde jag att inte fota innan. Klantarsle. Vad jag däremot är riktigt nöjd med är att faktiskt lyckades måla hela högern också. Tog ungefär dubbelt så lång tid som att göra vänstern men det gick.



Bara för att manikyren är inspirerad från den lille killen så blir det idag två bonusbilder. Det första är hans allra första skolfoto och det andra är resultatet av hans och min pysselstund efter förskolan i fredags. Vi lät oss inspireras av blinka lilla stjärna. 



Vad har ni för fågelinspirerade manikyrer där ute i stugorna idag? Lämna en kommentar för att vara med och visa upp era alster i länklistan.


/Lela

41 kommentarer:

  1. Jag har också ugglor :)

    Vad bitter man blir när man känner sig riktigt nöjd med sin målning och så skiter det sig på grund av topplacket! Det är i alla fall väldigt fina ugglor du gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Great mind thinks alike;)
      Skojar du eller, trodde jag skulle börja gråta en skvätt där en stund:( Tack, nöjd med själva ugglorna i sig, bara färgerna på dem som blev knasiga.

      Radera
  2. Jag har gjort en gradient idag med inspiration från domherrens färger.

    Jag tycker ugglorna blev fina. Att jag inte tänkte på ugglor jag också. Älskar dem sen jag läste första Harry Potter boken som sexåring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Harry Potter är en favorit här också men Hedvig hade krävt mer arbete tror jag då hon faktiskt är en "riktig" uggla. Svårt att göra henne rättvis på en nagel.

      Radera
  3. Varje nagel ser ut som en liten tavla! Sött!

    SvaraRadera
  4. Åh, vilka underbara ugglor!

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Ser lite tokiga ut med sina vinda ögon men det är ju så ugglor ser ut;)

      Radera
  6. Vilket jobb du har lagt ner och vilket sött reslutat! Jag kan tänka mig att din son älskar dina naglar idag :)

    SvaraRadera
  7. Gud så duktig du e =D
    Hade nog aldrig klarat av detta xD
    Själv gav jag mig på att testa tekniken med tidning =P
    Så denna gången är jag med (Även om temat inte alls föll mig i smaken =P )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad snällt. Det tar tid och en del tålamod men det är kul samtidigt. Din idé tyckte jag var jättesmart:)

      Radera
  8. Wow, vilket jobb! Suveränt! Duktig du är! :-)

    SvaraRadera
  9. Haha vad söta, jag hade faktiskt också ugglor denna veckan! :) Fast det är istället påfågelsfjädrar som får vara med i nail art sunday, ugglorna får vänta lite ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu blir jag nyfiken på dina ugglor, får hålla ögonen öppna:)

      Radera
    2. Hade ju glömt länka dig, fy mig!! Men det är åtgärdat nu.

      Radera
  10. Tyckte att din tolkning var jättefin, gillar att de sitter på samma gren och tycker inte att det gjorde så mycket att överlacket gjorde att det undre lacket trängde igenom. Hade du inte sagt nått hade jag inte märkt nått. Trodde först att det var värre, att du målat och sen smetat ut allt till oigenkännlighet när du skrev att det misslyckats så sämre kunde det ju gått. :)
    Jag kör på kärleksfulla svanar i dag iaf :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nej man ser ju fortfarande ugglorna. Innan överlacket åkte på så var de mycket klarare i färgerna och mer synbara än vad de blev nu. Det jag tyckte var så himla tråkigt, ser nästa lite urtvättade ut.
      Men du har helt rätt, det kunde varit värre!

      Radera
  11. Så söta ugglor! Det är riktigt surt när nåt sabbas i sista sekund, men denna mani vart riktigt fin ändå. jag är också med idag. :)

    SvaraRadera
  12. Det blev ju jättefint även om nagellacket trilskades! Jag är imponerad av ditt tålamod. Det blir inget bidrag från mig idag, jag har blivit sjuk och orkar inte riktigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tålamod har jag gott om till allt utom till den som behöver det mest;) Men det är väl så det är över lag tror jag. Du kommer igen nästa vecka, eller veckan därpå när du känner dig kry igen:)

      Radera
  13. Åh, vad fina dina ugglor blev! Jag är SÅ imponerad!
    Själv bjuder jag på en siluett idag...

    SvaraRadera
  14. Gud vilka söta ugglor :-) Om man ändå hade kunnat måla så *avis* Är med även idag men har långt ifrån så tjusiga naglar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen:) inte vara avundsjuk, kom hit ska jag måla en uggla på dig oxå;)

      Radera
  15. Det blev jättebra ändå :)
    Jag har börjat fota en gång innan jag lägger på överlack och sen en gång till efter överlacket, och så tar jag bilderna som blev bäst sen, i fall att :p
    Det blev inga fåglar för mig, hela helgen blev massaker av internetstrulet :( Har fortfarande idéer i huvudet så de kanske får komma ut så småningom, men nu hann jag inte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju absolut en tanke att göra så, men det tar ju mycket längre tid. Ibland går det alldeles för mycket tid som det gör ändå till naglarna;)

      Radera
  16. Jag gillar dina ugglor jättemycket! De är så söta!
    Jag är med idag.

    SvaraRadera
  17. Jag tyckte inte alls att det blev konstigt, hade du inte sagt något hade jag bara förutsatt att det var så det skulle vara, en svag gråblå ton på ugglorna. Skitsnygga och välarbetade säger jag!
    Mina är inte fullt lika arbetade, men det har funkat bra ändå!
    http://nailme.blogg.se/2012/november/nailart-sunday-faglar.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad snälla ni är allihopa. Ibland kanske man är för hård mot sig själv men det blir gärna så när man så gärna vill.

      Radera
  18. Waw så fint, jag kände att veckans tema var lite för svårt, och dagen har gått i ett!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland kan det vara så och det är helt okej. Här får man vara med hur ofta eller hur sällan man själv känner för det:)

      Radera
  19. Dum fråga kanske, denna veckans tema är ju fritt, men är det klart vad som är nästa tema än? Vill ju inte göra något som kanske passar perfekt in på nästa tema sen.. =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga fråga är för dum, frågar men inte får man inget svar:) När det är tema så presenteras de på måndagen i samma vecka så nej det är inte klart vad som blir nästa veckas tema. Man ska inte ha hur lång tid på sig som helst att klura;)

      Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)