Image Map

2 feb. 2012

18-månaders kontroll

Egentligen skulle vi varit där redan för en vecka sedan men eftersom William hade feber fick vi flytta fram det. Så idag var det dags, 18-månaders kontroll med tillhörande stick i benet. 


I väntrummet kom både Tomas och jag på att vi lyckats med något brilijant. Vi hade glömt ta med napp!!! Smart där... Efter lite paniktänkande slog det mig att vi hade en snutte i bilen så Tomas sprang ner för att hämta den.


Väl inne i undersökningsrummet slog det fullkomligt slint för William. Tokarg och rosenrasande. Skrek, kastade sig, fäktade vilt och var i det närmaste okontrollerbar. Har inte en aning om varför, hade inte ens börjat undersökning än. Läkaren gjorde det hon kunde idag, lyssnade på hjärtat, lungorna och liknande. Konstaterade att lungorna är det inget fel på;)


Tomas och jag hade fullt sjå med att försöka lugna ner honom medans läkaren och sköterskan började prata om vi möjligen skulle boka in ett nytt möte för att ta sprutan. Inte lätt att sätta spruta i benet på någon som vägrar vara still. 
Men genom gemensamma ansträngningar lyckades vi faktiskt lugna ner honom så pass att han satt still i mitt knä och tittade på Duck Song i mobilen (fungerar fortfarande). Bestämde att vi tar sprutan idag ändå, så är det gjort. 


Döm om allas förvåning när han inte säger ett knyst under sticket, inte så mycket som en suck kom det från honom. Pillade lite på sitt fina blå plåster med omplåstrade djur på och skrattade efteråt. 
Vet inte vem av oss fyra som var mest chockad;)


Så summa sumaron gick besöket på det stora hela bra. Han blev godkänd även om han inte var på humör för att visa upp sina färdigheter, tex peka ut näsan och liknande. Läkaren litade på vårt ord istället. 


Siffrorna för en 18-månaders gammal William blev: 85 cm lång och ca 13,5 kilo tung. Ligger strax ovanför "normalkurvan" men han följer sin egna kurva så fint. 


Nästa besök är inte förrän om 1½ halvt år, han börjar bli stor nu vår lilla skrutt.


/Lela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)