Image Map

17 sep. 2012

Dags att klippa till dem!

Nu är det hög tid att klippa till dem lite, naglarna alltså. Som lite skoj tog jag kort på dem tillsammans med en linjal bara för att visa er hur långa dem faktiskt varit sista tiden.


De är strax över 2 cm, och alla håller ungefär samma längd. Dock så börjar kanterna ge med sig nu så de börjar förlora formen lite, det är dags att korta ner dem lite grann. Inte för mycket bara, vill behålla lite längd:)

/Lela

9 kommentarer:

 1. Kul att mäta naglarna, det måste jag också göra nån dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att föreställa sig annars hur långt/stort någonting om man inte har en referenspunkt;)

   Radera
 2. Gick och tvärmätte mina också! Varit lite nöjd över att mina alla varit lika långa och inget gått av och påtvingat klippning, bara vanlig filning :P Mina naglar var väl 2-3mm kortare men jag måste säga att dina naglar är mycket finare än mina. Du har smalare naglar än mig vilket gör att de ser längre ut än mina breda naglar. Det handlar ju ändå om det visuella, hur lång de upplevs vara. Men jag får vara glad med de jag har.

  SvaraRadera
 3. Jag är så avundsjuk på folk vars naglar börjar en ordentlig bit in på fingret. Om jag klipper av hela den fria kanten på mina naglar så har jag bara 7-8mm kvar och då är de bredare än de är långa. Det ser så himla dumt ut! :(

  SvaraRadera
 4. Jag avundas alla som kan få lika lång fri kant som de har nagelbädd. Jag tillhör den grupp som max kan få en fri kant som är en tredjedel av nagelns totala längd. Blir mina naglar längre gör det ont i nagelroten och nagelbädden. Min dröm är sådana naglar som du, Sofia och Roxcat alla sportar och som jag nog aldrig kan få...

  SvaraRadera
 5. Nu var jag tvungen att gå och mäta mina naglar också =) Ring/lång/pekfingernageln är på 19 mm nu, och det känns som en rätt lagom längd i förhållande till min bredd.
  Och angående Sminkans kommentar: Jag får samma problem om de blir för långa, man går runt och blir öm i fingertopparna för minsta lilla pill nästan. Vet dock inte riktigt var min gräns går, men mer än halva kanten fri skulle jag nog inte kunna stå ut med.

  SvaraRadera
 6. Alltså - HUR lyckas ni få så långa naglar! Jag vill också ha och kan ha för jag har haft akryl och gelé tidigare. Men nu när de växer fritt går de sönder i kanterna och det tycker jag inte är snyggt... Trist liksom! Tips och råd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte rätt människa att fråga om råd eftersom jag mer misshandlar mina naglar än sköter dem. Tillhör den lyckliga skaran som har väldigt bra nagelgener, de sköter sig mer eller mindre självt.

   Radera
  2. Uff! Lyckost! :) Det är bara att tacka och ta emot för du har väldigt fina naglar! :)

   Radera

Lämna gärna ett spår efter dig innan du stänger dörren, ingen tycker om en fönstertittare;)